4 maj 2019
15:00

Karlslunds IF HFK

Referat: Karlstad BK - Karlslunds IF HFK

Idag var det dags den tredje Division 1-matchen på sex dagar för Karlslunds IF HFK då killarna begav sig till Tingvalla IP för match mot Karlstad BK, en match som slutar 1-1 efter KIF-mål av Christer Lipovac.

Ja, det har onekligen varit ett tätt matchande den senaste tiden, och på detta en del sjukdomar, skador och avstängningar vilket har gjort att killarna fått slita hårt. I måndags morse var killarna hemma från den långa bortamatchen mot Bodens BK (vinst 2-0). Sedan full omgång under första maj i onsdags (0-0 hemma mot Nyköpings BIS) och idag som enda match i Division 1 Norra spelade vi alltså borta mot Karlstad BK.

Jakob Kindberg
Daniel Hultqvist – Adam Björk – Anton Olsson
Simon Gefvert – Dennis Koss – Justin Salmon – Furkan Motori – Sermed Habib (ut ’75)
Christer Lipovac – Mahammed Abdi Momin (ut ’81)

Avbytare: Tim Månsson, Ludwig Rhan, Ibrahim Habib (in ’75), Elias Jangdin, Freddy Swartling, Phillip Amin (in ’81)

Matchen hinner knappt börja förrän Karlslund får sin första hörna i matchen, vilken blev ofarlig. Däremot förvaltar hemmalaget Karlstad sin första hörna på ett mycket bättre sätt, nämligen med nick i mål, vilket sker redan i den nionde minuten och 1-0 på resultattavlan.

Det är Karlstad som inledningsvis håller i bollen mest, men utan att några direkta farligheter skapas. Karlslund växer dock in i matchen allteftersom tiden går.

Prova slå upp detta i nationalencyklopedin: ”Att söka sig ut till högerkanten på fotbollsplanen, få bollen, utmana sin försvarare, vika inåt och med vänstern skruva upp den i målvaktens bortre hörn”. Då kommer ni med all säkerhet att få se en bild på Christer Lipovac. Det är nämligen exakt så som sker i den första halvlekens sista minut då han ändrar resultattavlan till 1-1, och något han har gjort otaliga gånger i sin fotbollskarriär så han borde få patent på det. Målet är Lipovacs första för säsongen.

Under den andra halvleken växlar lagen målchanser med varandra där båda lagen är nära att ta ledningen. Den gula reflexvästen Jakob Kindberg fortsätter att briljera i Karlslunds mål och keepern på motsatta sidan följer Kindbergs exempel och spikar igen resten av matchen. Vi fortsätter vara stabila i hela försvarsspelet från anfall ner till målvakt. Kul att se att 19-årige Adam Björk fortsätter att växa in i Division 1-kostymen och övertygar match efter match. Björk blev också uppmärksammad i veckan som ”Veckans talang” av Ettanfotboll.

Matchen slutar 1-1 vilket ändå bör ses som ett rättvist resultat. Resultat betyder också att Karlslund är fortsatt obesegrade efter sex omgångar och befinner sig just nu på en femteplats och två poäng bakom serieledande FC Linköping City, dock i en ohyggligt haltande tabell.

Nu är det en hel vecka kvar till nästa match i Division 1 då vi gästas av Gefle IF FF, vilka även de är nykomlingar i Division 1 då de ramlade ur Superettan förra säsongen. Denna match spelas lördag 11 maj kl 16.00 på Karlslund Arena. Men redan på onsdag väntar semifinal i kvalet till Svenska cupen då vi tar oss över E20 till Trängens IP för match mot ärkerivalerna BK Forward. Matchstart kl 18.30.